top of page

Wijngaard

De wijngaard bevindt zich vlakbij Kortessem in het hartje van de Mombeekvallei, in het historische dorpje Wintershoven. De aanplant werd gedaan in 2013 en de onderstokken en druivensoorten werden geselecteerd op basis van het grondtype en klimaat.

De grond bestaat uit een mengeling van klei en leem. Dit zorgt voor een vruchtbare en uiterst geschikte bodem voor wijndruiven te telen. De zware klei zorgt er immers voor dat het beschikbare water slechts zeer traag wordt vrijgegeven aan de wortels van de plant, waardoor deze een lichte water stress verkrijgt. Hierdoor wordt er extra energie in de druiven gestoken zodat er intensere aroma’s ontwikkeld worden. Ook de sterke hellingsgraad en zuid-westelijke oriëntatie zorgen voor een goede drainage en een lange avondzon en dus ideale omstandigheden voor de druiven op een gezonde manier te laten rijpen.

Al deze elementen creëren een unieke locatie om de druiven op een natuurlijke manier te laten rijpen en de natuurlijke aroma’s van de wijn te versterken. Onze wijngaard bestaat uit 1400 druivenstokken: 1000 Chardonnay, 200 Pinot Gris en 200 Pinot Noir.

bottom of page