top of page

Ons verhaal

Passie voor het product

Als grote wijnliefhebbers was onze familie al jarenlang gecharmeerd van het wijnproces door het bezoeken van Franse wijngaarden. De droom om ooit zelf een wijngaard te kunnen beginnen, bleef sluimeren. Na het ontdekken van enkele andere Limburgse wijngaarden, gingen we zelf op zoek naar een geschikt plekje voor onze eigen wijngaard. Als hobby zijn we dan ook begonnen met een kleine aanplant op een gunstig georiënteerde helling in Wintershoven Kortessem, genaamd de 'Bolle berg'.

Liefde voor de natuur

Voorlopig blijft dit nog een uit de hand gelopen hobby, waar we met veel passie en respect voor de natuur onze eigen druiven telen. Dit doen we door zo weinig mogelijk in te grijpen in de natuurlijke processen. Dit door vooral biologische sproeimiddelen te gebruiken, mechanische onkruidbestrijding, manuele oogst met als doel het karakter van de druif en de streek voor zich te laten spreken.

Respect voor het proces

Onze wijngaard is een écht familiebedrijf, iedereen helpt mee met de snoei, de zorg én met de pluk. Wat begon als een hobby is nu een gedeelde passie geworden. Onze klassiek geschoolde vader en zoon zorgen voor het traditionele vinificatie proces. 

bottom of page